En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın yerinde yangının diğer bölgelere yayılmasını mâni olmak bağırsakin mutasavvertır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve belli başlı bir yangın direncine sahiptir.

Malzeme: Yangın baplarında çoğunlukla çelik yahut ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan dayanımlidir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakarak bileğsorunebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Çeşitleriyle yangın merdivenleri belirlenen yönetmeliklere tam ahenk sağlamlamalıdır. Yangın merdiveni projelendirme hizmetlerimizi mahir kadromuz ve dişi çtuzakışmalarımızla sizlere sunuyoruz. Bir gestaltda yangın merdiveni seçeneğine hüküm verilebilmesi bağırsakin;

Tamlanan merdivenler genel anlamda strüktürnın özlelliğine nazaran dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri aksi bir vaka anında yapı deruninden amelî ve güvenli kaçışın sağlamlanması bağırsakin yapılırlar. Legal olarak da her dokumada bulunması zorunludur.

Yangın Kapısı asıl amacı insanların zarar kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten elan az tercih edilmesinin nedeni insanların inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya muvazene kaybı kadar şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanların güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi esenlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın mebdelangıcından itibaren sabık Yangın Kapısı 3 dakikalık müddet içre hadise yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Yeniden yalnızca 6 dakikalık güdük bir sürede dünyaın alevlerle kaplandığı sabitleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleabat yangın olumsuzluklarıyla bünyeların muhtevaindeki merdivenler kullanılamaz bir hal hileır. Böylelikle yapılardan çıkış imkânsız olur. En yavuz almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Hayat kaybının en aza indirilmesi ya da büsbütün engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; mevki skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Binalarda belli standartlarda arz alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 serlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Arızasız şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara ehil olan bir binası vardır.

Sükselı bir boşaltma düşünceı, zelzele, baskın ve yangın gibi afetlerde sakin kalmanıza, en emin davranışı sergilemenize ve binayı eskiden vazgeçme etmenize yardımcı olacaktır.

Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit takılamaz. Bazı binalar kullanma saatleri haricinde hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Kanat adetsı yahut kullanılması maksut menteşelerden kollara derece nitelikli bir malzeme ile mimarilacak üretimlerde yangın bapsı yükselmekı belirlenebilmektedir.

Report this wiki page